Virtuális séta

Látványos virtuális séta készítés –

Virtuális túra vállalkozásáról

3D kamera virtuális séta készítéséhez

3D virtuális séta készítés profi 360°kamerával

Maga a virtuális séta készítés, gömbpanoráma fotók összefűzéséből áll. A virtuális túra készítésének során egy speciális szoftvert alkalmazva kerül sor a panoráma fotók összekötésére. Ezek együttese teszi teljessé a térbeli barangolást. Ma már a virtuális világ szinte tapintható, és ebbe az irányba halad minden. Néhány évtizede még a honlap sem volt kötelező, napjainkban azonban már ez is kevés. Minden fejlődik folyamatosan. A játékokon kívül, már a VR szemüvegeket arra is használják világszerte az emberek, hogy szétnézzenek egy-egy helyen, üzletben, városban.

Google térképen való virtuális séta elhelyezése

Nagy dolog volt az is, amikor berobbant a Google Maps a köztudatba, és sétálhattunk az utcákon a világ bármelyik pontján. Hamarosan besétálhatunk egy rendelőbe, megtekinthetjük a felszereltségét, színvonalát. Benézhetünk éttermekbe, sőt lassan élő 360°-os élő videókban is körülnézhetünk majd. A Google befogja kötni az utcanézeteket a belső nézetekkel, azaz akinek van virtuális sétája elkészítve, azokhoz idővel betérhet bárki a virtuális térkép utcáiról. Képzeljük el milyen lesz amikor mondjuk New York egyik ismert cipőboltjába besétálunk, körbenézünk, kiválasztjuk a kedvenc lábbelinket, majd megrendeljük a webshopon keresztül.

Mire jó a 360° virtuális séta még?

A virtuális túra alkalmazásával időt és energiát spórolhatunk meg, ugyanakkor rendkívül látványos is egyben. A szolgáltatásainkat könnyedén megnézheti bárki, valós képet kap a helyszínről és a környezetéről. A virtuális barangolás során kedvet is kaphat ahhoz, hogy ellátogasson az adott helyszínre. Épületek, üzemek, ingatlanok bemutatására is tökéletes alternatíva lehet. Nem kell időpontot egyeztetni, valamint utazni sem. Szabadidőközpontok, áruházak, kiállító terek prezentálásár is alkalmasak, de akár egy egész vidámparkot, vagy állatkertet is betudunk járni segítségével. Nincsenek határok!

Virtuális séta és 360° gömbpanoráma fotó alkalmazása – Melyiket mikor érdemes használni?

Amennyiben kisebb helyiségről van szó, abban az esetben mindig elegendő egy-egy gömbpanoráma fotó készítése. Könnyen átlátható terület nem indokol többet, viszont a panoráma fotó is nagyon feltudja dobni a hangulatát. Több elkülönülő helyiségből álló ingatlan, üzlethelyiség esetén mindenképpen javasolt a virtuális séta készítése, megkönnyítve ezzel az átjárhatóságot. Nagyobb komplexumok tekintetében pedig érdemes a lényeget kiemelni, és például a hosszú semmitmondó folyosókat nem elaprózni, hanem inkább elnagyolva bemutatni. Jobb beletekerni az unalmas részekbe.

Megjelenés és weboldalba ágyazás

Az elkészített virtuális túra és panoráma fotó, mindegyike kivétel nélkül reszponzív, azaz alkalmazkodik a különböző méretű mobil eszközökhöz. Tökéletesen képminőségben nyújtja ugyanazt a hatást minden felületen. Amint elkészülnek a webséták, lehetőség van elhelyezni a kódokat a Google térképen, valamint a honlap bármelyik oldalába beilleszthető. Ezen kívül használhatók a közösségi felületeken is, akár reklám céllal, vagy csak a Facebook profilon. Természetesen ezeket megoldjuk mi magunk, feltöltjük, beágyazzuk ahová kérik.

Hotspot elhelyezés és 360°videó készítés

A virtuális térben képesek vagyunk elhelyezni úgynevezett hotspotokat, melyeken elhelyezünk információkat. Ezekre kattintva az érdeklődő tovább lendülhet a honlap oldalainak bármelyikére, bővebb tájékoztatásért a témában. Például egy cipőboltban kihelyezett akciós termékeket tartalmazó polcról egyenesen a honlap megfelelő szekciójába juthatunk, és megtekinthetjük a kedvezményes árakat. De lehet akár strandpénztár is, és a családi belépőkről is informálódhatunk. Részletek itt. És van még egy extra szolgáltatásunk, ahol a megszokott videó helyett, élő 360° videót készítünk, amelyben térben minden irányba körbe lehet nézni a felvétel alatt. Részletek itt.