Hotspot

Programozható hotspot pontok –

Mi is az a hotspot és mire jó?

honlapra átirányító hotspot

A hotspot egy olyan hivatkozási pont amelyre kattintva tovább lendülhetünk akár egy másik weboldalra, vagy ugyanazon honlap aloldalainak bármelyikére. Előnye, hogy a virtuális térben viszonylag kis helyen elhelyezhető anélkül, hogy zavaró lenne. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy kreatívan lehet tálalni a vállalkozás szolgáltatásaira vonatkozó fontos tudnivalókat.

Virtuális sétából egyenesen a Honlapra!

A virtuális séta különböző pontjain elhelyezett hotspot felületekről könnyedén más és más oldalra juthatunk el. Ezzel a  módszerrel könnyedén átirányíthatjuk a virtuális térben sétálgatót a honlapunkra. A diszkrét, ám mégis feltűnő navigációs pontok kihelyezése által, a virtuális tér részévé válik a weboldal. A képen piros nyíllal jelöltük a pontokat. Mindegyik felruházható egy külön elérhetőséggel. Például egy étterem virtuális túrájában, az egyik asztalon hagyott étlapra elhelyezett ilyen pontra kattintva, átvezetheti a látogatót az étel-ital szekcióhoz. Így akár az összes szolgáltatás beépíthető egyetlen 360° belső nézetbe.

Hotspotok a virtuális jövőben

Már nem is annyira a jövő, inkább a jelen az, hogy otthonról úgy is vásárolhatunk lassan, hogy körbenézünk a boltokban miközben a fotelunkban ülve. Jó néhány üzlet rendelkezik már hazánkban is virtuális sétával, és abba rejtett hotspot ikonokkal. Körbesétálhatunk egy lakberendezési boltban, és akár mindenről informálódhatunk egyesével amit látunk a virtuális üzletben. És ha megtetszett egy íróasztal, akkor csak rá kell kattintani  az ikonra, és máris megtudjuk az anyagát, árát, méreteit. Észre sem vettük és már a webáruházban találtuk magunkat, és tehetjük is be a terméket a “kosárba”. Ugye milyen egyszerű!

Használja ki Ön is a lehetőséget!

Ezek a hivatkozási pontok szinte minden területen bevethetők. Hasznát veszik a vendéglátásban ugyanúgy, mint a szállodaiparban, vagy a szórakoztatóiparban. Könnyen bemutatható rajtuk keresztül minden szolgáltatás, és az ahhoz szervesen kapcsolódó árak, akciók, kedvezmények! Vásárlásra ösztönöz, és időt spórol meg, mivel nem kell külön a honlapra felhívni a figyelmet. Tudjuk nagyon jól, hogy egy weboldal betöltési sebessége sem mindegy ma már. Statisztikák szerint az olyan weboldalakat amelyek nem töltenek be 3 másodperc alatt, az emberek egész egyszerűen ott hagyják, és tovább lépnek. Hotspotok használata minden tekintetben megtérülést eredményeznek, hosszú távon pedig profitot termelnek!